Onze Muziekvereniging Volharding bestaat al meer dan honderd jaar en is inmiddels een begrip tijdens de vele dorpsevenementen, marsoptredens en jaarconcerten in Oostvoorne en omstreken. De vereniging is drager van de koninklijke Erepenning, verkregen tijdens ons 75 jarig bestaan. Onze muziekvereniging bestaat inmiddels uit drie groepen onder leiding van Rob Scheers, Elsbeth Geres en Dominique Capello.

Harmonie

De harmonie bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten van jong tot oud die met veel plezier muziek maken.Onder leiding van dirigent Rob Scheers repeteert de harmonie elke dinsdag muziekstukken van verschillende genres.

De instrumenten die in de harmonie vertegenwoordigd zijn: klarinet, dwarsfluit, piccolo, hobo, saxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, basklarinet, bariton, tuba, bas, trombone, hoorn, trompet en slagwerk.

De harmonie laat regelmatig van zich horen o.a. bij:
* Marsoptredens in Oostvoorne en Tinte
* Jaarconcerten
* Dorpsevenementen

Repetitie: 

Iedere dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in De Meander, Vlinderslag 3 Oostvoorne.

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van Volharding bestaat uit enthousiaste leden die onder leiding van dirigent Rob Scheers op donderdagavond repeteren. De slagwerkgroep treedt afzonderlijk op, maar ook samen met de harmonie en het leerorkest.

Denkt u: ‘De slagwerkgroep is iets voor mij, dààr wil ik bij!’
Kom dan eens kijken bij één van de repetities. Een eigen instrument is niet noodzakelijk: instrument en de te spelen muziek, kunt u in bruikleen krijgen van de vereniging.

Repetitie:

Elke donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur in De Meander, Vlinderslag 3, Oostvoorne.

Leerorkest

Het leerorkest van Volharding bestaat uit leden die onder leiding staan van Elsbeth Geres. In het leerorkest zitten alle leerlingen in opleiding, die soms  ondersteund worden door ervaren muzikanten en klaar worden gestoomd voor de harmonie. De leeftijd van de leden varieert van 8 tot 50 + jaar!

De repetities van het leerorkest zijn altijd heel gezellig, muziek wordt afgewisseld met een lolletje! Het leerorkest treedt op tijdens het jaarlijkse concert van Volharding en heeft daarnaast ook nog zelfstandige optredens, bijvoorbeeld tijdens de Burchtfeesten en andere festivals.

Repetitie:

Elke donderdagmiddag/avond in de  De Meander, Vlinderslag 3, Oostvoorne,  de tijden variëren i.v.m. schoolroosters.


Dweilorkest “De Notenkrakers

“De notenkrakers” bestaan uit een aantal leden van de Harmonie, slagwerkgroep van Volharding aangevuld met jeugd welke zijn gaan studeren en toch in het weekend thuis, in Oostvoorne zijn en muziek maken leuk vinden. Leuke straat muziek te blazen met  af en toe op te treden bij evenementen. Iedereen is welkom om deel te nemen! Eenvoudige leuk aan te horen muziek gekozen door de leden ( o.a. Even aan mijn moeder vragen, Living la vida Loca, Don’t worry be happy en nog vele meer) De groep staat onder leiding van Dominique Capello.

Repetitie:

Één maal per maand repeteren zijn op vrijdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur. In Oostvoorne ( op dit moment in Nieuwe Hoorn i.v.m. Corona en de 1.5 meter afstand) Meestal tweede vrijdag van de maand. Wordt per keer bekeken wie er dan bij kunnen zijn.


Heb jij ervaring met het maken van muziek en lijkt het je leuk om één van deze groepen te komen versterken, kom dan gerust eens kijken bij één van deze repetities! Een eigen instrument is niet noodzakelijk: Instrumenten en de te spelen muziek, kun je in bruikleen krijgen van de vereniging


Nieuwe Leden

Heb je geen ervaring met het maken van muziek. Dan is het mogelijk om d.m.v. gesubsidieerde individuele lessen  een opleiding te volgen tot en met het HaFaBra A- Diploma.  Tevens bieden wij bij voldoende animo groepslessen aan.

Voor meer informatie: info@volhardingoostvoorne.nl