We hebben een verschrikkelijk jaar achter de rug en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Net voor ons jubileumconcert (110 jaar) in maart 2020, ging de eerste lockdown in en konden ons feestjaar en concerten niet door gaan. 

Geen mars optredens, geen bos concerten en extra gast bos concerten, geen lampionnenoptochten (100 jaar), geen opening van Pasen Duinen, geen intocht van Sinterklaas of gezellige Burchtfeesten, geen gebruikelijke kerstviering in de Leemgaarde en de kerk en ook de kerstmarkt viel in het (covid) water. Kortom een stil jaar voor leden en omgeving.

De repetities lagen maanden stil en konden pas met veel aanpassingen in juni 2020 weer voorzichtig beginnen. Ook niet iedereen deed hier begrijpelijk aan mee. In oktober heeft de vereniging wederom besloten de repetities op te schorten om besmettingen te voorkomen.

Gelukkig konden de online lessen voor onze jeugdleden wel weer starten en ook nu zijn deze gelukkig nog volop bezig met lessen en oefenen. Al valt dit natuurlijk niet mee achter een scherm.

Maar u begrijpt dat wij helaas ons jaarconcert van maart 2021 niet kunnen uitvoeren. Gebrek aan repetities en mogelijk nog een strengere lockdown in het vooruitzicht.

U zult dan ook dit jaar geen uitnodiging ontvangen voor de jaarlijkse betaling van uw donateursbijdrage. We vinden dit niet terecht, omdat we ook geen tegenprestatie kunnen en hebben kunnen leveren.

We hopen dat, na alle inentingen, we weer kunnen gaan bouwen aan de toekomst en zo in 2022 weer muzikaal van ons kunnen laten horen. Wellicht eerder, maar dat is koffiedik kijken.

Voordat we weer muzikaal bij stem zijn, dan zijn we denk ik ook wel weer een paar maanden verder, voordat de dirigenten ons weer in het gareel hebben en het klinkt zoals zou moeten.

Helaas geen goed nieuws, maar begrijpelijk gezien de situatie waarin de wereld verkeert.

U kunt ons natuurlijk altijd blijven steunen en een bijdrage overmaken, dat laten wij aan u over. Neem eventueel bij vragen contact op via FB of het contactformulier van onze site voor informatie.

Namens alle leden en bestuur van muziekvereniging Volharding.

Blijf veilig en gezond en wij hopen u snel weer te kunnen verblijden met onze klanken!