Hoe het begon…

Omdat de dorpsgemeenschap snakte naar een vereniging voor muzikanten werd op 15 september 1909 het plan opgevat om een muziekkorps op te richten. Het verhaal ging het dorp rond en er bleek veel interesse te zijn. Bij de allereerste bijeenkomst waren al 17 heren aanwezig die zich in wilden zetten voor de oprichting van een muziekkorps.

Op 23 september 1909 werd muziekvereniging Volharding opgericht. Er werd een reglement opgesteld en een bestuur gekozen. Volharding begon serieus vorm te krijgen een leermeester (dirigent) werd gevonden in de heer H. Kalf en op 19 oktober 1909 was de eerste repetitie avond. Weken gingen voorbij, de groep muzikanten groeide en acht maanden nadat de heren waren begonnen met de eerste repetities werd het eerste concert gegeven. Het concert werd druk bezocht en was een groot succes. Het eerste concert in een lange reeks…

geschiedenis_volharding_oostvoorne

Mijlpaal in deze reeks is het jubileumconcert dat Volharding gaf op 10 oktober 2009.

Volharding is 100 jaar jong en vol plannen voor de toekomst. 100 jaar geschiedenis, daarmee kun je een website vullen. Echter, 100 jaar geschiedenis verdient het om opgetekend te worden. Dankzij de inzet van tambourmaître Maarten van de Polder, schrijfster Claudia Langendoen en vele andere vrijwilligers is het boek “100 jaar met de muziek mee in Oostvoorne en Tinte” ontstaan.

Dit boek bevat vele bijzondere foto’s uit privécollecties. Levendige interviews en een stuk geschiedenis laten zien hoe actief Volharding altijd is geweest en nog steeds is. Tevens is een DVD uitgegeven waarop Volharding als een rode draad is verweven met de geschiedenis van Oostvoorne en Tinte.

U kunt het boek en de DVD bestellen bij het secretariaat van Volharding, via info@volhardingoostvoorne.nl.

Een aanrader voor de liefhebber!